

Når du arbejder i vådrum, er det enormt vigtigt, at du benytter dig af materialer, som kan klare påvirkningen af fugt.
I bygningsreglementet er der derfor opstillet en række krav, som materialerne og brugen af dem skal overholde, for at arbejdet er lovligt.
Kravene og detaljerne kan du læse i SBi-anvisning 252 om vådrum, og her er nogle af byggepladerne direkte nævnt. De vigtigste krav er dog med i denne oversigt.
Andre materialer som fx Wedi-plader af polystyren er ikke nævnt i bygningsreglementet. Dem kan du i stedet finde på listen over MK-godkendte materialer til vådrum, som kan ses på hjemmesiden www.etadanmark.dk.
Vejledningerne skal overholdes
Når du arbejder med MK-godkendte materialer, er det vigtigt, at du følger producentens tekniske vejledning. Det er nemlig den, der ligger til grund for myndighedernes godkendelse.
Hvis der fx står i den tekniske vejledning, at pladen skal være mindst 20 mm tyk, understøttes pr. maks. 60 cm, og at der højst må være 25 cm mellem hver skrue, så skal alle tre krav overholdes. Ellers er pladen ikke længere godkendt til brug i vådrum.
Alle pladerne skal desuden behandles med vådrumsmembran, hvis de opsættes i de dele af badeværelset, hvor dette er et krav ifølge SBi-anvisningen.
Hent gør det selv-vejedning
I denne gør det selv-vejledning gennemgår vi 4 byggeplader, som er gode, når du skal bygge på badeværelset. Du kan fx læse om pris, anvendelse, fordele og ulemper ved:
- plader af vådrumsgips
- plader af fibergips
- plader af kalciumsilikat
- plader af skumplast
God fornøjelse!
Læs mere: Overlegen træsamling!Læs mere: 4 smarte byggeplader til vådrumLæs mere: Spar tid med sprøjtemaling